Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

În atenția cetățenilor Republicii Moldova aflați pe teritoriul Republicii Bulgaria!

Publicat:Mon, 23/03/2020 - 00:00

În contextul măsurilor de combatere a virusului COVID-19 întreprinse de autoritățile Republicii Bulgaria urmare aplicării măsurilor restrictive privind ne-părăsirea zonelor afectate, plasarea în instituții medicale sau carantină pot surveni situații de depășire a termenelor de ședere în Republica Bulgaria.

Pentru a evita dificultățile ulterioare, inclusiv aplicarea sancțiunilor administrative urmare eventualelor depășiri ale termenilor de ședere, recomandăm cetățenilor moldoveni să contacteze oficiile regionale ale Direcției "Migrație" a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Bulgaria pentru a se documenta asupra procedurii de extindere a dreptului de ședere sau aplicării excepțiilor interne în legătură cu limitările impuse la traversarea frontierelor.

Conform situației actuale, traversarea frontierei bulgaro-române este posibilă la PTF Ruse-Giurgiu, iar româno-moldovenești la PTF Albița-Leușeni.

Informațiile actualizate despre măsurile de prevenție realizate de autoritățile bulgare le puteți găsi pe pagina Ministerului Sănătății: https://www.mh.government.bg/bg/

Îndemnăm cetățenii să respecte și să se conformeze tuturor măsurilor antiepidemice întreprinse de autoritățile bulgare.