Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Întrevederea Ambasadorului Ștefan Gorda cu Iliyana Yotova, Vicepreședintele Republicii Bulgaria

Publicat:Tue, 09/07/2019 - 14:35

08 iulie, Sofia - Ambasadorul Ștefan Gorda a avut o întrevedere cu Iliyana Yotova, Vicepreședintele Republicii Bulgaria, cu acest prilej fiind abordate subiecte din diverse domenii de actualitate pentru relațiile moldo-bulgare.

Șeful misiunii a informat interlocutorul despre prioritățile noului guvern de la Chișinău, orientate spre implementarea reformelor în domeniile de importanță vitală pentru asigurarea funcționalității instituțiilor și statului de drept. Șeful misiunii s-a referit la eforturile autorităților de relansare a dialogului cu principalii parteneri de dezvoltare, care au manifestat deschidere pentru reluarea cuprinzătoare a cooperării cu executivul moldovenesc.

La rândul său, Vicepreședintele Iliyana Yotova a exprimat susținerea instituției prezidențiale din Bulgaria pentru agenda ambițioasă de reforme a executivului de la Chișinău, atât pe linie bilaterală cât și pe filiera instituțiilor europene.

În marja discuției, interlocutorii au mai făcut un schimb de opinii pe subiecte din domeniul comercial-economic și cooperarea în sfera social-umanitară.