Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Întrevederea Ambasadorului Ștefan Gorda cu Irina Savina, Viceprimar al or. Sofia

Publicat:Wed, 05/02/2020 - 16:14

05 februarie, Sofia - Ambasadorul Ștefan Gorda a avut o întrevedere cu Irina Savina, Viceprimarul or. Sofia, cu acest prilej fiind abordate subiecte ce vizează dinamizarea relațiilor de cooperare între autoritățile locale din capitalele Moldovei și Bulgariei.

În cadrul întrevederii a fost reiterată importanța dezvoltării relațiilor între administrațiile locale pentru avansarea relațiilor bilaterale. Interlocutorii au remarcat potențialul sporit de colaborare între autoritățile locale din cele două capitale și au realizat un schimb de opinii privind oportunitățile și domeniile de cooperare. Șeful misiunii diplomatice a comunicat interesul conducerii primăriei Chișinău pentru studierea experienței și preluarea bunelor practici în administrarea urbană implementate de autoritățile capitalei bulgare.

La rândul său, Viceprimarul Irina Savina a salutat interesul pentru impulsionarea cooperării între autoritățile locale din capitalele celor două state. Oficialul bulgar a relatat despre proiectele majore implementate în perioada recentă în vederea modernizării unor domenii importante din or. Sofia. Interlocutorii au agreat ideea organizării vizitei la Sofia a conducerii primăriei Chișinău, ceea ce va constitui o oportunitate practică pentru avansarea relațiilor de parteneriat între cele două administrații.