Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Întrevederea Ambasadorului Ștefan Gorda cu Petar Kanev, Președintele Comisiei pentru dezvoltare economică și turism în Adunarea Națională a Republicii Bulgaria

Publicat:Wed, 20/03/2019 - 11:33

20 martie, Sofia - Ambasadorul Ștefan Gorda a avut o întrevedere Petar Kanev, Președintele Comisiei pentru dezvoltare economică și turism în Adunarea Națională a Republicii Bulgaria. Cu acest prilej au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea bilaterală pe filiera legislativelor din cele două state, deputatul bulgar fiind și membru al grupului interparlamentar de prietenie, precum și perspectivele de dezvoltare al dialogului bilateral în contextul recentelor alegeri parlamentare din Republica Moldova.

Ambasadorul Ștefan Gorda a informat interlocutorul cu privire la rezultatele alegerilor recente în Parlamentul Republicii Moldova și acțiunile autorităților de la Chișinău de organizare a acestui exercițiu electoral complex. În marja discuției, interlocutorii au exprimat interes pentru dinamizarea interacțiunii între cele două foruri legislative, ulterior finalizării procesului de constituire a organelor de conducere a parlamentului de la Chișinău.

Cu referire la scrutinul parlamentar din februarie curent, deputatul bulgar a salutat eforturile autorităților moldovenești de asigurare a condițiilor pentru buna desfășurare a procesului electoral. În calitate de Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, Petar Kanev s-a referit la prioritățile organizației și a apreciat conlucrarea cu reprezentanții țării noastre în cadrul acestei platforme de cooperare interparlamentară.