Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Întrevederea Ambasadorului Ștefan Gorda cu Temenuzhka Petkova, Ministrul energiei al Republicii Bulgaria

Publicat:Wed, 28/08/2019 - 13:59

23 august, Sofia - Ambasadorul Ștefan Gorda a avut o întrevedere cu Temenuzhka Petkova, Ministrul energiei al Republicii Bulgaria, pentru a discuta subiecte conexe sectorului energetic și avansarea cooperării bilaterale de specialitate.

Discuția cu oficialul bulgar a fost un bun prilej pentru a efectua un schimb de opinii privind eforturile de consolidare a securității energetice întreprinse de autorităților din ambele state. Cu această ocazie, oficialul bulgar a comunicat despre progresele recente realizate de autoritățile de la Sofia în edificarea infrastructurii necesare pentru asigurarea livrărilor de gaze naturale atât în Bulgaria, cât și în regiune.

La rândul său, șeful misiunii diplomatice a salutat deschiderea părții bulgare pentru avansarea cooperării în sectorul energetic și exprimat interesul părții moldovenești pentru studierea experienței bulgare în acest domeniu, precum și pentru examinarea modalităților de cooperare bilaterală în cadrul proiectelor regionale de infrastructură existente și de perspectivă. Interlocutorii au convenit oportunitatea menținerii contactelor de lucru la subiectele vizate, inclusiv la nivelul experților din instituțiile de stat responsabile de gestionarea domeniului energetic.