Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Întrevederea Ambasadorului Anatol Cebuc cu Alexander Stefanov, Directorul comercial al rețelei de magazine „Fantastico”

Publicat:Tue, 18/05/2021 - 17:02

14 mai 2021, Sofia – Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Anatol Cebuc, a avut o întrevedere cu Alexander Stefanov, Directorul comercial al rețelei de magazine „Fantastico”.

 

Întrevederea ambasadorului cu reprezentantul rețelei de magazine „Fantastico” s-a desfășurat în contextul acțiunilor misiunii de promovare a produselor autohtone pe piața țării de reședință și de consolidare a legăturilor între comunitățile de afaceri din cele două state.

 

Ambasadorul Cebuc a informat interlocutorul despre tendințele generale în comerțul RM-UE, cu accent pe lărgirea gamei de produse agroalimentare exportate de Republica Moldova. În acest context, șeful misiunii a exprimat disponibilitatea ambasadei de acordare a asistenței necesare în procesul de examinare a oportunităților de extindere a prezenței produselor de calitate din țara noastră în Republica Bulgaria, precum și la identificarea eventualilor furnizori din Republica Moldova și stabilire a relațiilor comerciale cu aceștia.

 

La rândul său, Alexander Stefanov a salutat interesul producătorilor din țara noastră pentru piața bulgară, exprimându-și deschiderea pentru examinarea ofertelor comerciale ale producătorilor și exportatorilor din Republica Moldova, care ar putea completa gama de produse comercializate în rețeaua „Fantastico”.