Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Întrevederea Ambasadorului Anatol Cebuc cu Dantcho Mitchev, Șeful Direcției Consulare a MAE al Bulgariei

Publicat:Tue, 25/05/2021 - 15:27

25 mai 2021, Sofia – Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Anatol Cebuc, a avut o întrevedere cu Dantcho Mitchev, Șeful Direcției Consulare a MAE al Bulgariei.

Cu această ocazie, a fost efectuat un schimb de opinii privind condițiile de călătorie ale cetățenilor ambelor state şi, în particular, ce țin de intrarea în Republica Bulgaria a cetățenilor Republicii Moldova în perioada estivală.  Dantcho Mitchev a remarcat că în Bulgaria se atestă o scădere semnificativă a cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, fapt ce permite intrarea în Bulgaria la prezentarea documentelor adiționale la trecerea frontierei, prevăzute în ordinul Ministerului Sănătății al Republicii Bulgaria din 18 mai 2021. În acest context, s-a remarcat că imunizarea cetățenilor și introducerea certificatelor de vaccinare reprezintă o modalitate adițională de facilitare a călătoriilor reciproce.

Lista documentelor adiționale la trecerea frontierei Republicii Bulgaria poate fi consultată pe pagina Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (https://mfa.gov.md/ro/content/alerte-de-calatorie-covid-19) şi pagina de facebook a Ambasadei Republicii Moldova în Republica Bulgaria (https://www.facebook.com/MoldovainBulgaria/).