Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Întrevederea Ambasadorului Anatol Cebuc cu Emil Kazakov, Șeful Direcției Europa de Est și Asia Centrală a MAE al Bulgariei

Publicat:Thu, 03/06/2021 - 08:51

02 iunie 2021, Sofia – Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Anatol Cebuc, a avut o întrevedere cu Emil Kazakov, Șeful Direcției Europa de Est și Asia Centrală a MAE al Bulgariei.

Cu această ocazie, au fost examinate o serie de subiecte de pe agenda moldo-bulgară din perspectiva impulsionării relațiilor bilaterale. În cadrul dialogului pe marginea modalităților de dinamizare a interacțiunii între ministerele de externe din cele două state, diplomatul bulgar a salutat inițiativa părții moldovenești de semnare a unui Plan de consultări interministeriale pentru perioada 2021-2022. Interlocutorii au mai agreat că aniversarea, în februarie 2022, a 30 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice reprezintă o oportunitate valoroasă de evidențiere a principalelor borne ale relațiilor bilaterale. În acest sens, a fost realizat un schimb de opinii privind realizarea unor acțiuni comune care să marcheze momentul aniversar.  

Discuțiile au mai vizat unele aspecte de interes ale relațiilor sectoriale moldo-bulgare. În particular, a fost convenită actualitatea menținerii unei comunicări deschise, orientate spre asigurarea condițiilor optime de realizare a călătoriilor reciproce, în contextul introducerii de către ambele state a certificatelor de vaccinare contra COVID-19.