Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

ALERTĂ DE CĂLĂTORIE!!!

Publicat:Thu, 19/03/2020 - 14:33

Prin ordinul Ministrului sănătății al Republicii Bulgaria a fost interzisă intrarea în Bulgaria pentru cetățenii statelor terțe, începând cu 20 martie 2020, ora 00.00, până la 17 aprilie 2020 inclusiv, indiferent de mijlocul de transport și punctul de trecere a frontierei.

Măsura NU se aplică cetățenilor statelor UE și din spațiul Schengen, cu excepția restricțiilor anterioare, conform cărora este temporar interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, cu excepția tranzitului, a cetățenilor următoarelor state: Spania, Italia, Franța, Germania, Olanda, Elveția, Regatul Unit al Marei Britanii și Irlandei de Nord, excepție fiind cetățenii bulgari sau cei cu reședința permanentă sau de lungă durată pe teritoriul Republicii Bulgaria și membrii familiilor lor.

Sunt exceptați de la aplicarea interdicției:

- lucrătorii medicali, cercetătorii medicali, specialiștii în îngrijirea vârstnicilor.
- personalul angajat în transportul de bunuri, echipajele navelor aeriene, alt personal în caz de necesitate.
- diplomații, personalul organizațiilor internaționale, militarii și lucrătorii umanitari aflați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

- persoanele care călătoresc din motive umanitare, cetățenii statelor terțe care dețin permis de ședere de lungă durată într-un stat UE și tranzitează Bulgaria cu scopul deplasării către țara unde locuiesc sau au domiciliul.