Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Anunțuri

ALERTĂ DE CĂLĂTORIE!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria reamintește că, în conformitate cu ordinul PD-01-405 din 15.07.2020 al Ministerului Sănătății al Republicii Bulgaria, este interzisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Bulgariei, până la 31 iulie 2020, prin toate punctele de trecere a frontierei, destinate transportului aerian, naval, feroviar și rutier, INCLUSIV CU SCOP DE TRANZIT.

Cu titlu de excepție, autoritățile bulgare examinează solicitările de intrare și de tranzitare a Bulgariei pentru persoanele aflate în situație umanitară dificilă. În astfel de situații, cetățenii Republicii Moldova urmează să se adreseze Ambasadei la adresa de e-mail: sofia@mfa.gov.md sau la numărul de telefon +359 877819314, prezentând argumente care ar atesta situația umanitară dificilă. Solicitările transmise în zilele de odihnă și în afara orelor de lucru sunt examinate de autoritățile bulgare începând cu următoarea zi de lucru.

Informaţiile actualizate privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state pot fi consultate pe situl Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.