Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Anunț privind procedura de repatriere

Publicat:Mon, 30/03/2020 - 00:00

Stimați cetățeni,

în conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr.6 din 26.03.20, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va coordona procesul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova cu rutele aeriene charter.

Cetăţenii Republicii Moldova, aflați în Bulgaria, Macedonia de Nord și Albania, care se află intr-o situaţie dificilă şi care doresc să se repatrieze în Republica Moldova, sunt rugaţi să completeze acest formular.
În baza listei întocmite, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va înainta Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova propuneri pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, altor cetățeni aflați în dificultate.
Biletele pentru călătoria cu rutele charter excepționale vor fi procurate direct de la operatorii de zbor, după aprobarea rutei de către Comisia pentru Situații Excepționale. Informații actualizate privind cursele charter autorizate pot fi găsite pe site-ul oficial al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova la adresa: caa.md/rom/news/

La sosirea în Chișinău, pasagerii acestor rute vor trece obligatoriu procedura de evaluare medicală și vor fi plasați pentru 14 zile în autoizolare.
bit.ly/2UJXxfq