Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră

Publicat:Thu, 21/11/2019 - 11:12

21 noiembrie - Sofia, Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 54-a sesiune a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), care se desfășoară la Sofia în perioada 18-22 noiembrie. Reprezentanții legislativelor din statele membre au o agendă complexă de activități care cuprinde audierea informațiilor prezentate de structurile asociate și partenerii de dialog ai OCEMN, alegerile parțiale ale organelor de conducere, dar și dezbateri la subiectul cooperării OCEMN cu Uniunea Europeană.

Parlamentarii de la Chișinău, alături de colegii din delegațiile participante urmează, de asemenea, să audieze și să adopte recomandări pe marginea rapoartelor privind progresele realizate în domenii cum ar fi eliminarea barierelor comerciale între statele membre, dezvoltarea rutelor de transport și intensificarea rolului statului în crearea noilor locuri de muncă. Nu mai puțin relevante pentru activitatea organizației sunt adoptarea bugetului pentru anul financiar 2020 și instituirea unei comisii de buget și audit.