Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Forumul Moldova Business Week la cea de-a VI-a ediție

Publicat:Mon, 04/11/2019 - 11:00

În perioada 13-16 noiembrie 2019, la Chișinău, se va desfășura cea de-a VI-a ediție a evenimentului economic internațional “Moldova Business Week”, cea mai mare platformă economică națională.

Programul prevede o agendă complexă, în cadrul căruia vor fi prezentate politicile, reformele, tendințele în dezvoltarea antreprenoriatului, promovarea exporturilor și atragerea investițiilor în Republica Moldova, iar reprezentanții mediului de afaceri și investitorii își vor împărtăși istoriile de succes înregistrate prin valorificarea oportunităților oferite de mediul de afaceri din țara noastră.

Structurat în paneluri interactive dedicate industriilor strategice ale Republicii Moldova, precum TIC și BPO, Agroalimentară, Turism, Energia regenerabilă, evenimentul va oferi, de asemenea, o platformă de lansare a discuțiilor pe marginea sectoarelor emergente de nișă, cu potențial de a genera valoare adăugată înaltă, cum ar fi Industriile creative, producția cinematografică. În premieră, Moldova Business Week 2019 va integra Forumul “Moldova Automotive Days” dedicat aspectelor ce țin de mecatronică, clusterizare, cercetare și dezvoltare (R&D), precum și conferința internațională “Moldova in Fashion” în susținerea sectorului industriei ușoare, găzduită de Centrul de Excelență în domeniul TIC “Tekwill”, care se va axa pe conceptele viitorului industriei fashion: sustenabilitate, etică, tehnologii 3D.

La eveniment sunt așteptați reprezentanții mediului de afaceri local și din străinătate, reprezentanți ai agențiilor de promovare a investițiilor și exporturilor, asociațiilor de business, camerelor de comerț și industrie, investitori. Agenda Moldova Business Week va include sesiuni B2B pentru business matching cu antreprenorii locali care își propun internaționalizarea afacerilor, conectarea cu mediile de afaceri pentru dezvoltarea unor parteneriate de business, precum și sesiunea de G2B, oferind oportunitatea de a interacționa direct cu instituțiile de profil ale statului.

Participarea la eveniment este gratuită, în baza înregistrării online pe pagina oficială a evenimentului: www.mbw.md – disponibilă web și în versiune mobilă.