Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Informație privind procedura de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală la repatrierea în țară!

Publicat:Wed, 01/04/2020 - 18:00

Prin Dispoziția nr. 13 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 3.04.2020, a fost aprobată procedura de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală la repatrierea în Republica Moldova.

Astfel, persoanele care traversează frontiera de stat pe cale terestră și aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020 (modelul Declarației se conține în Anexa nr. 2 la Dispoziția CSE nr.10 din 31.03.2020) https://gov.md/sites/default/files/dispozitia_cse_nr.10.pdf

Aprobarea procedurii vine să asigure mai multă claritate în procesul de asigurare obligatorie de asistență medicală la repatrierea în Republica Moldova și exclude abordarea diferențiată față de cetățenii care vin în țară, fie pe cale aeriană, fie pe cale terestră.

Începând cu 29.03.2020, cetățenii pot să se înscrie pe listele de așteptare pentru cursele aeriene de repatriere accesând link-ul corespunzător pentru fiecare stat pe paginile internet ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova.

https://bulgaria.mfa.gov.md/ro/content/anun%C8%9B-privind-procedura-de-repatriere

Totodată, vă reamintim că prioritate la includerea pe listele de pasageri vor avea cetățenii din următoarele categorii: studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățenii aflați în dificultate.