Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Oportunitățile de cooperare în sectorul IT discutate la Sofia

Publicat:Mon, 18/02/2019 - 11:27

18 februarie, Sofia - Ambasadorul Ștefan Gorda a avut o întrevedere cu Ivaylo Slavov, CEO al companiei BULPROS, președintele Asociației de Outsourcing din Bulgaria. În cadrul discuției au fost abordate posibilitățile de cooperare în sectorul tehnologiilor informaționale și produselor software și oportunitățile de inițiere a proiectelor pe piața Republicii Moldova. În cadrul întrevederii șeful misiunii a realizat o prezentare a mediului de afaceri din Republica Moldova și a evidențiat eforturile autoritățile de ajustare a climatului de afaceri la exigențele internaționale.

O atenție deosebită a fost acordată sectorului IT din Republica Moldova, fiind oferite informații privind aspectele relevante ale acestui domeniu al economiei naționale. A fost accentuată abordarea cuprinzătoare a autorităților de facilitare a dezvoltării sectorului IT prin acțiuni și inițiative la nivel legislativ, educațional și instituțional. Interlocutorul a manifestat interes pentru informațiile prezentate și a fost convenită oportunitatea studierii în continuare a oportunităților de afaceri din țara noastră. Managerii companiei bulgare s-au arătat disponibili de a face o vizită de lucru ța Chișinău.

Ivaylo Slavov a vorbit, la rândul său, despre direcțiile principale de activitate a companiei pe care o conduce, BULPOS oferind o gamă variată de servicii IT pentru companii bulgare și internaționale.