Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Vizita de lucru a Ambasadorului Ștefan Gorda la Fabrica de medicamente Sopharma din or. Sofia

Publicat:Fri, 15/03/2019 - 11:30

14 martie, Sofia - Ambasadorul Ștefan Gorda și echipa ambasadei au avut o vizită de lucru la complexul de producție și depozitare al Companiei farmaceutice Sopharma din or. Sofia, în cadrul căreia a discutat cu Viktor Doichev, Directorul fabricii de dozaje solide, și Nevena Russeva, managerul de țară, precum și a vizitat spațiile de producție ale întreprinderii.

În cadrul întrevederii, reprezentanții companiei Sopharma au realizat o prezentare a proceselor tehnologice principale și politicii de calitate implementate la întreprindere. Cu referire la cooperarea cu Republica Moldova, a fost accentuată importanța pieții moldovenești pentru prezența regională consistentă a companiei și a fost remarcată buna cooperare cu autoritățile naționale din domeniu. La rândul său, șeful misiunii a apreciat eforturile companiei de menținere a nivelului înalt al calității produselor cu destinație medicinală și a salutat acțiunile de identificare a noi oportunități investiționale în Republica Moldova.

Pe parcursul vizitării complexului de producție au fost prezentate etapele principale și condițiile de fabricare a preparatelor medicamentoase. De asemenea, au fost vizitate spațiile de depozitare ale întreprinderii, destinate pentru materia primă și finită. În acest context, a fost accentuată corespunderea complexul logistic al concernului Sopharma, aflat în construcție la Chișinău, celor mai înalte standarde, care să asigure siguranța și gestionarea eficientă a produselor farmaceutice.